Απογοητευμένος ο Τόμσεν από την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα εξηγεί ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη αυτονομία στην φορολογική διοίκηση για να προστατευθεί από πολιτικές πιέσεις και προτείνει την απλοποίηση των συναλλαγών για να «περιοριστούν οι ευκαιρίες για διαφθορά». Επίσης, ο Πόλ Τόμσεν ρίχνει ξανά την πρόταση στο τραπέζι «το φορολογικό προσωπικό να καταστεί περισσότερο υπόλογο για την απόδοσή του». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» τονίζει ότι «το πρόγραμμα (σ.σ.

για την πάταξη της φοροδιαφυγής) θα αξιολογηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2013».

Παρότι, κρίνει ως αγκάθι την πρόοδο στην είσπραξη των φόρων, αξιολογεί ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά στην δημοσιονομική εξυγίανση». Πάντως, ο Πόλ Τόμσεν δεν παραγνωρίζει ότι «ορισμένα μέτρα του κυβερνητικού προγράμματος ήταν κοινωνικά επώδυνα». Έτσι, εκτιμά ότι «τώρα όλα έχουν μπει στην θέση τους για να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει» και προσθέτει ότι «με τους πόρους που διαθέτει, έχει τον χρόνο για να προσαρμόσει τα οικονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της στην ζώνη του ευρώ».

Όσο για το χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα της περιόδου 2015-2016, ο Πόλ Τόμσεν το προσδιορίζει μεταξύ 5,5 και 9,5 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα το καλύψουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα