Αποφασίζει για το δημοψήφισμα το Α' Θερινό Τμήμα

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν αντίθετα με την πρόταση της κυβέρνησης που υιοθετήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σήμερα έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο θέμα του δημοψηφίσματος επί τόπου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις ενέργειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Βούτση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή «συνεδρίαση παρωδία» όπως την χαρακτηρίζουν, για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ». Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και κάνουν λόγο για εκτροπή. Η θέση αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, οι βουλευτές του κόμματος δεν θα συμμετέχουν στην συζήτηση, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία επιρρίπτονται στην κυβέρνηση «μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκλιση της Oλομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι' αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα