ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ

Από το μίνι της Ελευθερίας Ελευθερίου και την υψηλή τηλεθέαση του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, στις Κάννες και μετά στον Γκίντερ Γκρας και στην αυθεντικότητα του ποιήματος του για την Ελλάδα! Τι άλλο να σου κάνω;


Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Πρωταγωνιστές προχθές με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κρατεί χρόνο και να κάνει ερωτήσεις

στους πολιτικούς.

Ο κ. Χατζηδάκης της Νέας Δημοκρατίας αφού έλεγε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσάβες, τις συνιστώσες, τον Δραγασάκη, θυμήθηκε να πει πως και «εμείς στην εξουσία, δεν τολμήσαμε αρκετά». Και αυτό ήταν αυτοκριτική!

Την ίδια ώρα ο Alpha είχε Κάρεν Ότις όταν ήταν κούκλα και Μίκι Ρουρκ πριν γίνει Φλωρινιώτης, στην «Άγρια Ορχιδέα», που και σοφτ πορνό το λες, ενώ ο ΣΚΑΪ το χε ρίξει σε ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ!

Αγριεύτηκα! Στην κουζίνα ήθελα να πάω και άνοιξα όλα τα φώτα μη και ξεπεταχτεί ο Ε.Τ. ενήλικας πίσω απ’ τον φούρνο μικροκυμάτων.

Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά είναι πολύ της μόδας να περνούν οι δημοσιογράφοι από συλλήψεις και κάνα βράδυ στα κρατητήρια. Άρα; Και πάλι καλά είμαστε! Και πάλι καλά…

Γιουροβίζιον λοιπόν και εξαιρετικά υψηλή τηλεθέαση να μην πέφτει κάτω από 48,8% και να αγγίζει τα 70%. Τόση μαυρίλα, τόσο περιθώριο και τόση μιζέρια θέλαμε μάλλον να ξεχαστούμε και να χορτάσει το μάτι μας, φτερά, πούπουλα, παγιέτες, μεγάλες σκηνές, φωτισμούς, pop τραγουδάκια αναλώσιμα στην μέρα, όμορφα πλάσματα, κιτσαρίες. Και έχει ο Θεός …Πρετεντέρη και σενάρια του τέλους του κόσμου μας… Δε χανόμαστε βρε αδελφέ…

Εκτός από την δικιά μας, την καταδικιά μας κρίση υπάρχει και η τέχνη και εκείνα τα δημιουργήματα των ανθρώπων που ακουμπάνε ψυχές σα χάδι. Μια τέτοια ταινία, βραβεύτηκε στο 65ο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, με πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, είναι αυτή που κέρδισε την Κυριακή τον Χρυσό Φοίνικα. Ο γνωστός σκηνοθέτης απ τη υπέροχη «Λευκή Κορδέλα» του που πραγματεύονταν την γέννηση του ναζισμού στις λεπτομέρειες της γερμανικής καθημερινότητας πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, εδώ μιλά για τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων, από την ημέρα που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό και χρειάζεται τη φροντίδα του συζύγου και τις επισκέψεις της κόρης της. Γράφτηκε ήδη πως είναι μια πολύ συναισθηματική και συγκινητική ταινία που καταχειροκροτήθηκε στις Κάνες και πως είναι ένας λυρικός ύμνος στην αφοσίωση, την πίστη, φυσικά την αγάπη, στα καλά και τα κακά της ζωής όλων μας.

Τι; Καταβαραθρώνεται η Μέρκελ στην δημοσκοπήσεις για τις γερμανικές εκλογές; Να μου τα λέτε με τρόπο παιδιά αυτά τα στενάχωρα για να προλαβαίνω να σκέφτομαι τις λεπτομέρειες για πάρτι ρεφενέ στην ήττα της.

Και μιλώντας για σαγηνευτικές -καμία σχέση- γυναίκες, να σταθώ και στην άλλη μας αγαπημένη το Κριστινάκι, το Λαγκάρντ, που μόνο την Κυριακή βομβαρδίστηκε με τουλάχιστον 9.500 μηνύματα. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα, με όνομα «Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ».

Και τώρα; Ώρα για πο

Keywords
Τυχαία Θέματα