Από σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα

Πρόκειται για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Οι 263.306 από αυτούς είναι ήδη δικαιούχοι και πρόκειται να τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Στους υπόλοιπους 234.588 νέους δικαιούχους, κρίθηκαν θετικά οι αιτήσεις τους στους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στοιχείων που έγιναν,

αφού πρώτα υπήρξε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συμπληρώθηκε σωστά το έντυπο Α21. Η κατηγορία αυτή των νέων δικαιούχων θα λάβει αύριο το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και για τα τρία τρίμηνα του 2013, όπως επίσης και οι δύο δόσεις του ειδικού επιδόματος. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 189.830.585 ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι έχουν ένα ή δύο παιδιά θα λάβουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που κυμαίνεται, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα, από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί. Για περιπτώσεις δικαιούχων που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, προβλέπεται να λάβουν επιπρόσθετα και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων, που ανέρχεται στα 500 ευρώ τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα