ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Νέα προκλητικά δημοσιεύματα στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αν στη χώρα μας επικρατήσει χάος και πανικός έπειτα από τις επερχόμενες εκλογές, τότε οι ευρωπαϊκές χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους.


Η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ήδη είναι σε φάση προετοιμασίας να κλείσουν τα σύνορά τους στους Έλληνες, εφόσον μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

επικρατήσει χάος και ακυβερνησία. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θορυβημένους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι εκπονούν σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Ακόμη και οι «Financial Times Deutschland» κάνουν σχόλια για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από μια έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ. Η γερμανική εφημερίδα η οποία είχε αναρτήσει πρωτοσέλιδο άρθρο κάτω από τον τίτλο «Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας», επανέρχεται στο ζήτημα υποστηρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και τις σοβαρότατες συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη «ελληνική έξοδος» από την ευρωζώνη ακόμα και στη δυνατή οικονομία της Γερμανίας.

Οι «Financial Times Deutschland» σχολιάζουν παράλληλα το γεγονός ότι, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε τρόπο τινά ένα ευρωπαϊκό ντόμινο τραπεζών (bank run), ενώ προειδοποιούν για την πιθανότητα μιας αυξημένης ύφεσης και τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες στον σκληρό πυρήνα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα