«Ανυπόληπτη και έκπτωτη η παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

Παράλληλα, κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος για υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας και στην νεοφιλελεύθερη πολιτική εν γένει. Ο Στέφανος Τζουμάκας, υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτή η πολιτική «ωφέλησε τους ισχυρούς και την ολιγαρχία και έβλαψε εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Αντιπαρέβαλε δε τις επιπτώσεις της κρίσης και της ακολουθούμενης πολιτικής στην ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από την ανεργία, την φτώχεια, ενώ έχουν αυξηθεί τα ποσοστά της εξαθλίωσης.

Ο Κώστας Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι η πολιτική, που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ

δεν αντιστοιχεί στα προτάγματα του κόμματος, ενώ υπενθυμίζει έχει μετατραπεί σε ένα μικρό κόμμα. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής συνδέονται με τις ηγεσίες των πολιτικών της ήττας και επιβεβαιώνουν τη διαρκή κρίση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και την ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη του σε ένα συντηρητικό, μικρό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και με τους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων για την Δημοκρατία και την Πρόοδο του τόπου». Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανυπόληπτη και έκπτωτη πολιτικά και κοινωνικά την παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «που συνεχίζει πλειοδοτώντας, στο μονόδρομο της αποτυχίας και της ήττας», για να προσθέσει: «Μια ηγεσία που προήλθε μέσα από κατάρρευση και συντονισμό συνενόχων, από μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς και σε σύμπραξη με τη διαπλοκή».

Συνεπώς, προτείνει:

-  Παραίτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
- Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, ως προς τη σύνθεση της κοινά αποδεκτή, που θα εγγυάται την αλλαγή Πολιτικής και την αλλαγή ηγεσίας.
- Προσωρινή Πολιτική Επιτροπή και Πολιτικό Συμβούλιο με όλες τις τάσεις και τα ρεύματα του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και όσων απομακρύνθηκαν λόγω των αντίθετων θέσεων τους, που θα εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και προφανώς θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του Προέδρου μέχρι το Συνέδριο.
-Πολιτικό προσκλητήριο προς όλους τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη που διαχρονικά συνδέθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, που δεν συνέπραξαν στην στρατηγική επιχείρησης πρόσδεσης ενός Σοσιαλιστικού κόμματος με μονεταριστικές και αντιλαϊκές πολιτικές και απομακρύνθηκαν και λόγω της διαφωνίας τους με την μνημονιακή πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξανά συνομιλήσει με τις κοινωνικές τάξεις και τα λαϊκά στρώματα που οδηγήθηκαν σε άλλες επιλογές, καθότι δεν ήταν οι πολίτες που παραβίασαν τη συνείδηση τους και τις αρχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα