Άνθρακες ο θησαυρός των επίορκων

Ο επιθεωρητής εξήγησε ότι τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ο κατάλογος που έστειλαν οι εισαγγελικές αρχές με 2.500 περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που διώκονται ποινικά. Εξήγησε όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 2.500 επίορκοι γιατί κατά του ίδιου υπαλλήλου έχουν ασκηθεί πολλές διώξεις. Τελικά, περιορίστηκαν σε 200 αυτοί που απολύθηκαν και εκκρεμούν άλλοι 500 να τελεσιδικήσουν. Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ».

Όσον αφορά στα πλαστά πιστοποιητικά παραδέχθηκε ότι «Δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα. Μόνο

στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις νόθευσης – πλαστογραφίας απολυτηρίων όπου το 10 το έκαναν 18. Στον Δήμο Αθήνας εντοπίστηκαν 50 και στα Δωδεκάνησα 12 – 15. Σε αυτούς έγιναν ανακλήσεις διορισμών».

Ο κ. Ρακιντζής είπε επίσης ότι έχει εντοπιστεί πλήθος περιπτώσεων πλαστών πτυχίων ξένης γλώσσας τα οποία όμως «δεν χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό αλλά για προαγωγές. Ελέγχουμε 200.000 πτυχία, έχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη. Ακόμα δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια».

Ο επιθεωρητής απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών αναφέρθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες άσκησε ένσταση κατά αποφάσεων πειθαρχικών Συμβουλίων, καθώς έκρινε ότι οι επιβαλλόμενες ποινές έπρεπε να είναι αυστηρότερες. Ενδεικτική είναι η περίπτωση εκπαιδευτικού που κατηγορήθηκε για ασελγείς πράξεις σε παιδιά κάτω των 12 ετών, η Δικαιοσύνη διέταξε την κράτησή του αλλά το Πειθαρχικό επέβαλε προσωρινή παύση καθηκόντων 6 μηνών. Η αναφορά του στην σχετική έκθεση: «Ένσταση κατά απόφασης Πειθαρχικού – Υπηρεσιακού Συµβουλίου Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης µε την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) µηνών µε πλήρη στέρηση των αποδοχών σε εκπαιδευτικό για το πειθαρχικό παράπτωµα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας και συγκεκριµένα για τη διενέργεια ασελγών πράξεων σε παιδιά κάτω των 12 ετών και κατάχρηση ανηλίκων, αδίκηµα για το οποίο Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλµα προσωρινής κράτησης…».

Keywords
Τυχαία Θέματα