Άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών ζητά το ΣΔΟΕ

18:02 8/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Παράλληλα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις φοροδιαφυγής, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα το ΣΔΟΕ δημοσιοποιώντας τα

αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εξέδωσαν τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις λιανικής πώλησης. Η παραβατικότητα στη διακίνηση αγαθών στο εθνικό δίκτυο κυμάνθηκε κάτω του 5%.

Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι’ αυτό καταλογίσθηκαν 1.516 παραβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα