ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το Αυστραλιανό υπουργείο Εργασίας ψάχνει 800.000 εξειδικευμένους εργάτες, για τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ώστε να υπογραφεί συμφωνία έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.  

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την έκδοση βίζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας Κρις Μπόουεν τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν μία δυνατή και πλούσια σχέση που βασίζεται στους σταθερούς δεσμούς των δύο λαών.

Η διακρατική συμφωνία για την τουριστική βίζα με δικαίωμα

εργασίας θα προβλέπει τη δυνατότητα σε νέους από την Ελλάδα και την Αυστραλία να επισκέπτονται και να έχουν παρατεταμένη παραμονή στη μία ή στην άλλη χώρα.

Η παραμονή αυτή θα είναι μέχρι 12 μήνες και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης. Πάντως, θα υπάρξει πλαφόν στον αριθμό έκδοσης τέτοιας βίζας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, η συμφωνία πρέπει να έχει αμοιβαία οφέλη και να συμφωνήσουν οι δύο κυβερνήσεις καθώς οι σχετικές συζητήσεις μπορεί να είναι χρονοβόρες προκειμένου αυτή να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί. τέτοιας συμφωνίας.

Η Αυστραλία έχει ήδη προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με την Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Χιλή, Μαλαισία,Ινδονησία,Παπούα Νέα Γουϊνέα, Ταϊλάνδη, Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοσιοποίηση της έναρξης των διαπραγματεύσεων έρχεται την ίδια στιγμή που, βάσει ανάλυσης του υπουργείου Εργασίας της Αυστραλίας, μέσα στα επόμενα χρόνια, η χώρα θα ψάξει να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό.

Το υπουργείο Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών. Η ανάλυση αυτή κοινοποιήθηκε στους εργοδότες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ειδικευμένα εργατικά χέρια. Από αυτές τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν την προσεχή πενταετία, 220.000 θα δημιουργηθούν στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΝΟΙΓΕΙ, ΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,anoigei, dromos, metanastefsi, afstralia