ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ PUSSY RIOT

Τέσσερις φορές σταμάτησε τη συναυλία της στη Ζυρίχη η Μαντόνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την διετή ποινή φυλάκισης που επεβλήθη σε τρία μέλη του μέχρι πρότινος παγκοσμίως άγνωστο Ρωσικού πανκ συγκροτήματος  Pussy Riot, που πλέον συγκλονίζει  την παγκόσμια μουσική και όχι μόνο, κοινότητα.

Η Μαντόνα καταδίκασε δημοσίως κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στη Ζυρίχη, την ποινή φυλάκισης δύο ετών που επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στο γυναικείο πανκ συγκρότημα, Pussy Riot. Ήταν το πρώτο δημόσιο σχόλιο της Μαντόνα από την Παρασκευή όταν και καταδικάστηκαν

τα μέλη του συγκροτήματος για χουλιγκανισμό και ηθική αυτουργία σε θρησκευτικό μίσος. Η Μαντόνα κατά τη διάρκεια της δίωρης συναυλίας σταμάτησε τέσσερις φορές το σόου της για να αναφερθεί με οργισμένο τρόπο στην καταδίκη των Pussy Riot.

Από την Παρασκευή, πολλές δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν φίμωση του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε πολλές χώρες, ενώ στη Μόσχα συνελήφθη και ο γνωστός σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη γιατί δάγκωσε αστυνομικό. Με ανακοίνωσή του βέβαια ο Κασπάροφ δήλωσε πως δεν δάγκωσε αυτός τον αστυνομικό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, να το έκανε ο σκύλος του…

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητά από το κράτος να α δείξει ευσπλαχνία.

Η ετυμηγορία καταδικάστηκε επισήμως από Λευκό Οίκο και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιμένει ότι σε δυτικές χώρες η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος τιμωρείται ακόμη αυστηρότερα.

Οι Pussy Riot ετοιμάζονται για άσκηση έφεσης.

Παράλληλα, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη διεθνή καριέρα, χωρίς πολλοί να γνωρίζουν την ποιότητα της τέχνης τους. Πάντως, το πανκ συγκρότημα, τρία από τα μέλη του οποίου καταδικάστηκαν για «χουλιγκανισμό» επειδή τον Φεβρουάριο τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, κυκλοφόρησε και νέο τραγούδι.

Το νέο τραγούδι με τίτλο: «Ο Πούτιν ανάβει τη φωτιά της επανάστασης», περιέχει τους στίχους: «Η χώρα προχωρά με κουράγιο / Η χώρα λέει αντίο στο καθεστώς».

Το συγκρότημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η μάχη συνεχίζεται».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, ένας οπαδός των Pussy Riot διένειμε cd με το τραγούδι στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί την Παρασκευή έξω από το δικαστήριο, όπου δικάζονταν οι τρεις γυναίκες μέλη του συγκροτήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα