ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο Άγιο Όρος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή για την άμεση αντιμετώπισή της. Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αρκαδία, Κόρινθο και Μαντούδι Ευβοίας.

Η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος είναι μεγάλη, έπειτα και από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Μακεδονίας

– Θράκης Θ. Καράογλου και ο στρατός επικουρικά παρέχει ό,τι ζητηθεί.

Όπως έγινε γνωστό από το  υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχει και το σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και για τις αντιπυρικές ζώνες.

Μάλιστα το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Επίσης βοηθούν δύο Σινούκ ενώ δυνάμεις του στρατού συμβάλλουν και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στην κατάσβεση.

Αυτή την ώρα στο Άγιο Όρος επιχειρούν 55 πυροσβεστικά οχήματα με 138 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη και 49 Σέρβοι πυροσβέστες.

Η κατάσταση σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην Αρκαδία η καταστροφή είναι τεράστια, αφού έχουν γίνει στάχτη 27.000 στρέμματα. Όπως αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο δεν γίνεται λόγος για ύφεση.

Ενώ όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και άλλων φορέων της περιοχής από τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην περιοχή με συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λίγο καλύτερη είναι και η εικόνα στο Σολωμό Κορινθίας με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σε πλήρη εξέλιξη και η δασική πυρκαγιά στο Μαντούδι Ευβοίας. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα