ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Οι χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών από τη σύνοδο κορυφής αντικατοπτρίζονται στις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των «Financial Times».

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 6,87%, ενώ είχε υποχωρήσει στο 6,38% την περασμένη Παρασκευή. Η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων έφθασε στο 6,15%, ενώ είχε υποχωρήσει στο 5,7% την περασμένη εβδομάδα.

Μικρή άνοδος στα γερμανικά ομόλογα

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,53%, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γερμανίας

από τον οίκο Egan – Jones στη βαθμίδα A+ από τη βαθμίδα ΑΑ-. Ο οίκος ανάφερε ως λόγο της υποβάθμισης τον κίνδυνο να χάσει το γερμανικό κράτος το 50% των χρημάτων που έχει δανείσει σε χώρες της Ευρωζώνης.

Δεν περιμένουν λύσεις

Πολλοί επενδυτές και αναλυτές έχουν δηλώσει ότι δεν αναμένουν από τη διήμερη σύνοδο κορυφής κάποια απτή λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Το μέγεθος της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις προοπτικές της Ευρωζώνης εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας) Μέρβιν Κινγκ, ο οποίος δήλωσε χθες απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα