ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 1′ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Αιφνίδια αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε συνάντησης ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λίγη ώρα πριν δουν τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι συναντήσεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και το κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ μετατίθενται για το Σάββατο και την Κυριακή. Όλα δείχνουν ότι η τρόικα ζήτησε προθεσμία

λίγων ωρών, προκειμένου να επανεξετάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να επιχειρήσει το οριστικό γεφύρωμα του χάσματος που χωρίζει τις δύο πλευρές σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων.

Νωρίτερα, στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, είχε δηλώσει ότι Αθήνα και τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.  Εν τω μεταξύ, στο Τόκιο, όπου διεξάγεται η ετήσια κοινή Σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την ευρωπαϊκή κρίση. Λαγκάρντ και Σόιμπλε συνεχίζουν να «τσακώνονται» σχετικά με την αναγκαιότητα ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, την ίδια στιγμή που παγκόσμιοι πιστωτές, όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, φέρεται να ετοιμάζονται να συζητήσουν μέσα στο σαββατοκύριακο πρόγραμμα ύψους 15 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά πόσο οι εξελίξεις στην… άλλη άκρη του κόσμου επηρεάζουν και εκείνες στην Αθήνα θα φανεί στο αυριανό ραντεβού του Γ. Στουρνάρα με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

Διαβάστε ακόμη:

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα