Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου

18:04 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Νταβίντ Μορτζινέλι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, καθώς κατά πλειοψηφία τότε οι δικαστές τον είχαν κρίνει μεν ένοχο, αλλά του είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Γεγονός, που είχε αποδειχθεί σωτήριο για τον δράστη, καθώς τότε γλίτωσε τα ισόβια, με τα οποία απειλείται να καταδικαστεί στο δεύτερο δικαστήριο. Και αυτό γιατί η εισαγγελέας εισηγήθηκε προς τους δικαστές να τον καταδικάσουν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.

«Πρόκειται για μία επικίνδυνη προσωπικότητα

που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε -κατά δήλωσή του- να έχει μετανιώσει για το έγκλημα που διέπραξε.

«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Δεν είμαι πούστης. Δεν έκανα τέτοιου είδους δουλειά. Λυπάμαι αφάνταστα γι΄αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος .

Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να του κάνει στοματικό έρωτα. «Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι πούστης…Δεν ήξερα αν ήθελε απλώς να έχει ερωτική επαφή ή να με σκοτώσει…Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιουνίου 2013 με τις αγορεύσεις των δικηγόρων μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα εκδώσουν την απόφασή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα