Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η «κατάργησή» του από τους «58»

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ», σημειώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Επιμένουν ότι πιστεύουν στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, πλην όμως ξεκαθαρίζουν πως ισχύουν απολύτως οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Επαναλαμβάνοντας δε, πως όπως το ΠΑΣΟΚ σέβεται όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες, αξιώνει τον ίδιο σεβασμό όχι μόνο στην ιστορική του διαδρομή, αλλά και στον σημερινό του ρόλο για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία εξόδου από τη κρίση.

Στην πραγματικότητα, η χθεσινή εκδήλωση των 58 στο Περιστέρι και η «κατάργηση» ουσιαστικά από τον Γιάννη Βούλγαρη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για μία παράταξη με νέο όνομα, νέο σύμβολο και νέα πρόσωπα ει δυνατόν, ακόμα και για κατάργηση των κομματικών επετηρίδων, προκάλεσαν άμεσα αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτές επιτάθηκαν από δημοσιεύματα που θέλουν την …αυτοδιάλυσή του και την «βελούδινη διαδοχή» του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον βαθμό που η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δημιουργείται όχι με ορίζοντα τις ευρωεκλογές, αλλά με όχημα αυτές, τις εθνικές εκλογές.

Οι επίσημες «απαντήσεις» θα έρθουν το Σάββατο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την Κυριακή σε εκδήλωση με όλες τις νομαρχιακές του επιτροπές, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν οι νέες γραμματείες των πολυμελών επιτροπών που έχει προαναγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το πρόγραμμα, τους «58» και τις ευρωεκλογές. Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το στίγμα της συμπόρευσης με τους 58 στον δρόμο προς τις εκλογές του Μαΐου, με τους όρους και τις προϋποθέσεις αμοιβαίου σεβασμού που θέτει και στη βάση συμφωνιών που έχουν γίνει ή θα γίνουν στο εξής, με αφετηρία την Συνδιάσκεψη που έχει προαναγγελθεί για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, προβληματισμό έχουν προκαλέσει και όσα παρουσίασε εν είδει πλατφόρμας ο Γιάννης Βούλγαρης, ζητώντας μεταξύ άλλων την επέκταση των επιδομάτων ανέργων στους 24 μήνες αντί των 12 που ισχύουν σήμερα. Επισήμως, πάντως, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που μίλησε στο matrix24.gr, το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως σύμφωνο με την πλατφόρμα που παρουσιάστηκε χθες, από την προστασία των αδύναμων ομάδων πολιτών ως το εκλογικό σύστημα κ.ο.κ., θυμίζοντας ότι πρώτο το ΠΑΣΟΚ έθεσε τέτοια ζητήματα ενόψει ακόμα πρωτογενούς πλεονάσματος που σήμερα αποτελεί επίτευγμα για την χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα