«ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…»

Παρουσία οκτώ βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκατοντάδων μελών της (οι οποίοι φώναξαν εθνικιστικού τύπου συνθήματα) και αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί το μνημόσυνο των πεσόντων στην Πηγάδα του Μελιγαλά στη Μεσσηνία. Στεφάνι έστειλε ως …στρατηγός ο χουντικός Παττακός.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο pelopsnews.gr, από νωρίς χθες το πρωί έφθασαν στην περιοχή περίπου 15 πούλμαν με μέλη της Χρυσής Αυγής

απ’ όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Σε πλήρη παράταξη και κρατώντας ελληνικές σημαίες, τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρευρέθηκαν, έλαβαν θέσεις μπροστά από την εκκλησία, φωνάζοντας συνθήματα. Μεταξύ των συνθημάτων ήταν και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Τιμή στους χύτες και τους ταγματασφαλίτες», «Αναρχικοί και Μπολσελίβοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει», κ.λπ.

Αρχικά τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής και συγγραφέας Ιωάννης Μπουγάς, απόδημος Έλληνας του Καναδά. Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν, παρουσία συνολικά 1.200-1.300 ατόμων, με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των σφραγιασθέντων, από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσα στο χώρο της «Πηγάδας».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, στην ομιλία του, προέβλεψε άνοδο της Χ.Α. στην εξουσία, λέγοντας μάλιστα ότι τότε οι εκδηλώσεις αυτές θα ορισθούν ως Εθνικές Εορτές.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της σφαγής, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο οι Έλληνες είχαν χωρισθεί και οι μισοί πάλευαν με τους άλλους μισούς. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κάλεσμα πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εντύπωση έκανε η κίνηση του χουντικού Στυλιανού Παττακού να στείλει στεφάνι και μάλιστα με την ιδιότητα του …στρατηγού

Αμέσως μετά το μνημόσυνο στο Μελιγαλά, οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στην Κυπαρισσία, όπου, λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου.

Keywords
Αναζητήσεις
αναρχικοι και μπολσεβικοι
Τυχαία Θέματα