ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πολλά ειδησεογραφικά sites δημοσίευσαν εχθές, ένα κείμενο 6 σελίδων, προερχόμενο από πηγές της Κουμουνδούρου, με τίτλο «Επιτροπή Πολιτικού Συντονισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θέσεις για τα κρίσιμα ζητήματα».

Μεταξύ των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που το δημοσίευσαν ήταν και το δικό μας, με μία μόνο διαφορά: το matrix24.gr ανέφερε ότι επρόκειτο για το «προσχέδιο» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα υπόλοιπα

sites έκαναν… παρουσίαση του προγράμματος του σχήματος. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί αύριο, Παρασκευή και θα είναι πολυσέλιδο. Το κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες ήταν απλώς ένα προσχέδιο με τους βασικούς άξονες του προγράμματος, το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν μια ιδέα και να μην… προβούν και σε άλλες παραφωνίες σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις. Μάλιστα, μαθαίνω ότι το αναλυτικό πρόγραμμα του σχήματος θα είναι ακόμη ρεαλιστικότερο από το προσχέδιο, καθώς και περισσότερο κοστολογημένο.
Παράλληλα, σημειώνω με ενδιαφέρον ότι ήδη από το προσχέδιο έχουν αφαιρεθεί προβλέψεις τύπου «επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής», ενώ δεν γίνεται καθόλου λόγος για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Τέλος, σημειώνω –όπως και πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, άλλωστε- με ενδιαφέρον ότι ακόμη και οι εξαγγελίες για αποκατάσταση μισθών-συντάξεων περιέχουν το χρονικό επίρρημα «σταδιακά» και την απαραίτητη προϋπόθεση «να μπει σε ανάκαμψη και ανάπτυξη η οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα