Αλληλέγγυος στην Ελλάδα ο Γ. Γκάουκ

19:28 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε ομιλία του, σε εκδήλωση της γερμανικής πρεσβείας και του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε στις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης.

Επισφράγιση των πολύ καλών διαχρονικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και χειρονομία εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, χαρακτήρισε την επίσκεψη Γκάουκ στην Αθήνα ο πρόεδρος

της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά το επίσημο γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου, ο κ. Μεϊμαράκης τού επέδωσε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής.

«Οι θυσίες των Ελλήνων είναι μεγάλες. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πάρα πολλά. Συνεχίζουμε τις απαραίτητες προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις προσβλέποντας στη στήριξη και την αλληλεγγύη των εταίρων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη αλλά και την υποδοχή που είχε, εμφανίστηκε από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Μου φαίνεται τόσο απόμακρο, αυτήν τη στιγμή, το ερώτημα που διατυπώνεται -συνεχώς και επανειλημμένα- αν πραγματικά υπάρχει κίνδυνος συνοχής, να απολέσει δηλαδή η Ευρώπη τη συνοχή της. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τίποτα άλλο από τη σημερινή μου επίσκεψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάουκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε νωρίτερα από τον κ. Γκάουκ την επίλυση του προβλήματος των γερμανικών αποζημιώσεων με ταχεία έναρξη των συνομιλιών.

Στις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών».

Από την πλευρά του, κ. Γκάουκ απάντησε στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση από τη νομική θέση της κυβέρνησης της Γερμανίας. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι, όταν πάμε μαζί στα Γιάννενα, να βρω τα λόγια και να αναγνωρίσω την ενοχή της Γερμανίας στα θύματα της περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα