ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΑ 3 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη αλλάζουν χρήση, με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να περικόψει όποια κυβερνητικά προνόμια θεωρεί περιττά.

Μόνο ένα VIP αεροσκάφος , από συνολικά τρία, στη διάθεση της κυβέρνησης.«Τα 2 (Ebraer) θα εξυπηρετούν εκπαίδευση πιλότων πολεμικής αεροπορίας, ενώ το 3ο θα πωληθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter,

ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Νίκος Τσιούτσιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης: «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε η μεταβολή του ισχύοντος καθεστώτος σε ότι αφορά στα 3 VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση.

Πιο αναλυτικά:

1)Το πολεμικό αεροσκάφος Embraer 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των – ιδίου τύπου – ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

2)Το αεροσκάφος Embraer 13 θέσεων θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

3)Το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλα θα παραχωρείται και αυτό – κατόπιν σχετικής αίτησης – στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους».

Keywords
Τυχαία Θέματα