ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Θετικός για συνεργασία με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς εμφανίστηκε χθες από τη Λάρισα ο Φώτης Κουβέλης, σηκώνοντας το γάντι για «κυβέρνηση της Αριστεράς» που έχει πετάξει στον προεκλογικό διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι έως προχθές, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής

Αριστεράς ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χθες άλλαξε γραμμή, επισημαίνοντας ότι «η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών».

Μιλώντας στη Λάρισα, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, ο κ. Κουβέλης έθεσε, μάλιστα, και προϋποθέσεις συνεργασίας με άλλα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίπτυχο των «όρων» Κουβέλη για συνεργασία είναι: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, «είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Την πρόταση μας αυτή», τόνισε, την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και την στηρίζουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση, συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ». Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για απαγίστρωση από τις επαχθείς ρυθμίσεις του Μνημονίου, ενώ τόνισε ότι «εμμονή στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής με την παθητική αποδοχή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στην Κουμουνδούρου σημείωσαν με ενδιαφέρον τη μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τα ζητήματα των συνεργασιών, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευαν τις δηλώσεις το προέδρου της ΔΗΜΑΡ ως προσπάθεια να «φρενάρει» τις διαρροές ψηφοφόρων που παρατηρούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες μετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα