Αλέξης Τσίπρας: Κοροϊδία η έξοδος στις αγορές

«Για τι πλεόνασμα μιλάμε; Για πλεόνασμα φτώχειας, απόγνωσης, ακόμα και αίματος ελληνικού λαού. Που χτίστηκε με περικοπές μισθών και συντάξεων. Ε, αυτό είναι πλεόνασμα θράσους. Όσο για τις αγορές, ποιον κοροϊδεύουν; Θα πρόκειται για μια στημένη έξοδο με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως στις 22 Απριλίου θα ανακοινωθεί ότι

υπάρχει πλεόνασμα με στόχο την ανακοπή της πορείας του κόμματός του προς την εξουσία.

Επιπρόσθετα τονίζει για μια ακόμα φορά πως «το μνημόνιο είναι η καταδικαστική απόφαση για τη χώρα. Μπορεί η απόφαση να περάσει στο αρχείο αλλά η εξοντωτική ποινή που επέβαλε ισχύει και ο λαός μας θα εκτίει επί δεκαετίες την ποινή του.»

Κατηγορεί τους δανειστές για παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο της χώρας προειδοποιώντας τους όμως ότι παίζουν με τη φωτιά και υπάρχει κίνδυνος να καούν.

Επιμένει στη θέση για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεωλυσίων και ρήτρα ανάπτυξης όπως έγινε το 1953 στη Γερμανία. Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Πώς μπορούν να μας λένε ότι είναι ουτοπία και δεν μπορεί να εφαρμοστεί μία ρύθμιση που εφαρμόστηκε στο παρελθόν και γι” αυτούς;»

Παράλληλα για το θέμα της υπερφορολόγησης ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ελάφρυνση των αδύναμων και της μεσαίας τάξης καθώς επίσης και κυνήγι του μεγάλου πλούτου που φοροδιαφεύγει.

Προαναγγέλλει ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία ενώ δηλώνει ότι έχει ήδη βρει τους υπουργούς του που ξεπερνούν το πολιτικό εύρος του.

Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι πρέπει να βρεθεί «ενώπιον του Νόμου , όχι εκτός Νόμου». Στην ερώτηση εάν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδός της στις ευρωεκλογές απαντά «ό,τι λέει το Σύνταγμα της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα