ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Με αιχμή του δόρατος την επέμβαση στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαπλοκή της μιντιακής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας και μίλησε για ασύμμετρο πόλεμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε κοινωνικό τον πόλεμο, που διεξάγεται στις μέρες της κρίσης. Υπογράμμισε ότι κρίση βαθαίνει και εκτίμησε ότι «η ΕΕ πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση».

Μιλώντας από το βήμα του Θερινού Πανεπιστημίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς,

ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι χώρες του Νότου έγιναν απλά το πειραματόζωο σε μια διεθνή, πανευρωπαϊκή κρίση το πειραματόζωο για να εφαρμοστεί ένα πείραμα που θα εξάγει πολιτική αντιμετώπιση σε όλη την Ευρώπη». Προειδοποίησε, όμως, ότι: «Πολύ σύντομα η κρίση θα αγγίξει την καρδιά της Ευρώπης και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε από την εμπειρία της Ελλάδας ότι η σύγκρουση θα είναι σκληρή».

Υπογράμμισε πως «η Ευρώπη περπατάει στον αέρα» και πρόσθεσε: «Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι όσο δεν υπάρχει κανείς να συνειδητοποιήσει ότι τα βήματα είναι στον αέρα, η Ευρώπη θα συνεχίσει να περπατάει στον αέρα αλλά η πτώση θα είναι πάρα πολύ άγρια».

Σε επίπεδο στρατηγικής, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «στρατηγική λοιπόν μπορεί να έχει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο», για να προσθέσει: «Δεν βλέπω όμως εγώ αυτή τη στιγμή από την πλευρά των κρατών ή των περιφερειακών ολοκληρώσεων όπως η ΕΕ να υπάρχει μια σαφής στρατηγική του αντιπάλου αλλά μόνο πανικός».

Μιλώντας για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να επιμένουμε σε αυτά που λέμε τα προηγούμενα χρόνια». «Η συνταγή κατά την άποψή μου είναι η επιμονή στην σφυρηλάτηση μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, η επιμονή σε μια πολιτική γραμμή» πρόσθεσε. Τόνισε, όμως, πως: «Η δική μας επιτυχία θα είναι ένα πυροτέχνημα το οποίο θα σβήσει αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα