«Ακροδεξιός ο Σαμαράς», λέει ο Τσίπρας

19:30 7/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά ακέραια την πολιτική ευθύνη για το «Μπαλτάκος-γκέιτ» και, μάλιστα, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Φαήλου Κρανιδιώτη, υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους. Ο αρχηγός τους είναι ο κ. Σαμαράς. Ο επικεφαλής

του ακροδεξιού περιβάλλοντος στο Μαξίμου είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ιστορική παράταξη, όπως αυτή της Ν.Δ., σε ένα περίεργο μείγμα, ένα κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21. Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνά μια ακροδεξιά δράκα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν ιθαγενείς που τους πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια». «Το επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ένας περαστικός από το Μαξίμου, δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τι κάνει, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό. «Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει πως «ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι. Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζανε ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή. Πολύ πριν, αν θέλετε, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τις δηλώσεις που φημολογείται πως έκανε σε δημοσιογράφος ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης με την κρίση της ΕΡΤ, όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από το τρικομματικό σχήμα: «Όταν ο κ. Μπαλτάκος βγήκε και είπε στους δημοσιογράφους μη με ζορίζετε πολύ διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή, τα καταγγείλαμε εμείς δημόσια και ο πρωθυπουργός δεν ίδρωσε το αυτί του. Όταν βγαίναμε εμείς και λέγαμε ότι υπάρχει ένα ακροδεξιό περιβάλλον και αυτή η Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ίδρωνε το αυτί του κ. Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέρκελ και «μερκελιστές»

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε για μία ακόμη φορά εκλογές: «Ζητάμε τη διενέργεια εθνικών εκλογών, όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι έχει καταστρέψει τη χώρα», είπε.

Επίσης, εκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ «δε θα επιτρέψει να γίνουν εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επέμεινε πως την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα». «Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν “κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε”», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα