Ακριβότερα δανείστηκε η Ιταλία

Η Ιταλία άντλησε 1 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία πενταετούς ομολόγου, η απόδοση του οποιου αυξήθηκε στο 2,91% από 1,83% στην αντίστοιχη δημοπρασία πριν από ένα μήνα. H απόδοση του τριετούς ομολόγου, μέσω του οποίου άντλησε 3,5 δισ. ευρώ, διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012, στο 2,403% από 1,11%.

Ο Λέτα προειδοποιεί την Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, ο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα,δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου πως «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματήσει στο σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, χάθηκε».

Πρόσθεσε ότι «Η Ευρώπη ή προσφέρει άμεσες και

συγκεκριμένες απαντήσεις σε κύριας σημασίας προβλήματα, ή είναι καταδικασμένη σε έναν αργό θάνατο» και προεξόφλησε σκληρή αντιπαράθεση στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

«Οι σκιές που απειλούν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αποτελούν ακόμη παρελθόν», σημείωσε και υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η Ευρώπη είναι η ανεργία -και δη των νέων.

Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει αύριο έκτακτα μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης των νέων, των οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που βαραίνουν τις επιχειρήσεις οι οποίες προχωρούν σε προσλήψεις αορίστου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα