ΑΚΕΛ και ΕΔΥΚ ζητούν επαναδιαπραγμάτευση

Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά το διάγγελμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη λέγοντας πως «επέλεξε μοναχικό δρόμο και έρχεται σε αντίθεση με όσα εξήγγειλε προεκλογικά, χωρίς να μας έχει ενημερώσει και δεν ζήτησε την γνώμη μας».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «με αυτή την επιλογή του ο Νίκος Αναστασιάδης

έφερε ένα μνημόνιο οδυνηρότερο και καταστροφικό για την κυπριακή δημοκρατία», προσθέτοντας πως «το χειρότερο είναι να βάζεις εκβιαστικά διλλήματα στον κυπριακό λαό».

Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου «καταστρέφεται η Κύπρος ως χρηματοπιστωτικό σύστημα» και εκτίμησε ότι «θα φύγουν οι καταθέσεις». Παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογες τις απαιτήσεις της ΕΕ, που αφορούν στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στην αύξηση της φορολόγησης και στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατέληξε, τέλος, ότι «εμείς ως ΑΚΕΛ γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα θέταμε σε κίνδυνο ολόκληρη την οικονομία της χώρα», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή την στιγμή το ΑΚΕΛ δεν προσανατολίζεται να καταθέσει πρόταση για έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ.

Γιάννακης Ομήρου: «Η ΕΕ καταστρατηγεί τις διακρατικές συμβάσεις»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΥΚ Γιάννακης Ομήρου ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης του Eurogroup τονίζοντας ότι η υπάρχουσα «ενταφιάζει την ευρωπαϊκή συνοχή και καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο». Καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «δεν προστάτευσε την κυπριακή οικονομία όταν αποφάσιζε να κάνει κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα» και χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση γιατί «καταστρατηγεί τις διακρατικές συμβάσεις» και κατέληξε διερωτώμενος «μετά από αυτό ποιος Ρώσος θα καταθέσει χρήματα στην Κύπρο;».

Keywords
Τυχαία Θέματα