Αιθαλομίχλη… γενικώς

«Απαγορευτικό» βγάζει λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα τζάκια, δεδομένου ότι πλάκωσε αιθαλομίχλη: Καλά αφού ξεπεράσω το γεγονός ότι στην Αθήνα ήδη μάλλον μεταλλαγμένοι είμαστε -εάν θυμηθούμε το νέφος που είχε κάτσει πάνω από τα κεφάλια μας για χρόνια- να υπενθυμίσω σε εκείνους που έστω σκέπτονται να βγάλουν τέτοιες ντιρεκτίβες ότι οι αποφάσεις τους για εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης

και κίνησης ήταν αυτές που ανάγκασαν τους πάντες να βρουν όσο πιο φθηνό τρόπο γίνεται να ζεσταθούν λίγο από το κρύο. Τι λέει; Αν ανεβαίνει η αιθαλομίχλη θα σταματούν και οι μετρητές για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο; Καλή η σκέψη.. αλλά εάν ο άλλος είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο με τι θα ζεσταθεί; Με αιρ-κοντισιον; Το πολύ – πολύ να έχει κάποιο ηλεκτρικό σώμα.. Και; Αν έχει τζάκι.. πάλι θα το ανάψει συμπληρωματικά στο βαρύ κρύο.

Αλλά εδώ πλέον το θέμα το έχουν όλοι: Και εκείνοι που είναι σε κοινωνικά τιμολόγια, αλλά και εκείνοι που δεν είναι.. οι πιο «προνομιούχοι».

‘Όταν ακόμη και αυτοί που έχουν μισθούς -«ζηλευτούς» σήμερα- της τάξης π.χ. των 1.200 ευρώ , αλλά «σέρνουν» μαζί τους και μια δόση των 600 ευρώ για το σπίτι που πήραν με δανεικά και ταυτόχρονα πρέπει να εξοφλήσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αλλά και τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογεί, μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας ή οτιδήποτε άλλο και φυσικά να φάνε… Ποιο πετρέλαιο θέρμανσης; Ξύλο και πάλι ξύλο θα κάψουν εάν βεβαίως έχουν τζάκι .. Και έτσι.. άντε και πάλι από την αρχή, ένας φαύλος κύκλος.. Πλάκωσε αιθαλομίχλη… γενικώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα