Αισιόδοξοι για την Ιταλία δηλώνουν Σόιμπλε και Ρομπάι

«Δεν μου αρέσει να επικρίνονται οι Ιταλοί για το πώς ψηφίζουν», δήλωσε ο Σόιμπλε στο πλαίσιο εκδήλωσης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, αναφερόμενος στις επικρίσεις που έκανε ο Πέερ Στάινμπρικ, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προσερχόμενος

στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που χάραξε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ιταλία θα ξαναβρούν το σωστό δρόμο τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Ρόμπαϊ, συμπληρώνοντας ότι αναμένει η επόμενη κυβέρνηση «να συνεχίσει να εργάζεται για μια Ιταλία με ισχυρότερη ανάπτυξη και υγιέστερα δημοσιονομικά».

Όπως σημείωσε ο Ρομπάι, ο Μόντι «εξαίρετη δουλειά στην δημοσιονομική πολιτική και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει το αναπτυξιακό δυναμικό της Ιταλίας. Αν κάποιος συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζω ότι η Ιταλία έχει κάθε πιθανότητα να επανακάμψει στην θέση που δικαιωματικά της αξίζει στην ευρωζώνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα