ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΑΕΙ

«Γονατίζουν» τα πανεπιστήμια από το κούρεμα των αποθεματικών τους και τις περικοπές στις πιστώσεις που λαμβάνουν από τον τακτικό προϋπολογισμό. Οι πρυτάνεις ενημέρωσαν τον υπουργό Παιδείας για την απελπιστική κατάσταση των ιδρυμάτων που κινδυνεύουν από λουκέτο. 

Οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης και του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας επέδωσαν μάλιστα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναλυτικό υπόμνημα, όπου παρουσιάζεται η ιδιαίτερα δυσχερής οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων. Οπως

αναφέρουν, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στην ομαλή λειτουργία αρκετών ιδρυμάτων. Ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής κατάστασης είναι η δημοσιοποίηση από το πανεπιστήμιο Κρήτης της αδυναμίας του να καλύψει τη σίτιση για το σύνολο των δικαιούμενων φοιτητών.

Πολλά πανεπιστήμια δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή ταμειακών τους υποχρεώσεων, την καταβολή δαπανών που σχετίζονται με λειτουργικά έξοδα, όπως η σίτιση, η αγορά εξοπλισμού και αναλώσιμων, αλλά και την πληρωμή προσωπικού και έκτακτων διδασκόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα