Αίγυπτος: Θανατική ποινή σε δέκα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

14:44 7/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για κατηγορίες όπως η υποκίνηση βίας και ο αποκλεισμός ενός μεγάλου δρόμου βορείως του Καΐρου στη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν αφού ο στρατός ανέτρεψε τον περασμένο Ιούλιο τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ένας από τους καταδικασθέντες είναι ο Αμπντούλ Ράχμαν αλ-Μπαρ, μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης των Αδελφών Μουσουλμάνων, του εκτελεστικού συμβουλίου του κινήματος.

Καταδικάστηκε επίσης ερήμην ο Μοχάμεντ Αμπντέλ-Μακσούντ, ένας γνωστός σαλαφιστής

ιεροκήρυκας που διέφυγε στο Κατάρ μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Ο δικαστής Χάσαν Φαρίντ δήλωσε πως η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουλίου.

Η θανατική ποινή που επιβλήθηκε ερήμην στους 10 κατηγορουμένους πρόκειται να επικυρωθεί τον Ιούλιο, αφού διατυπώσει άποψη ο μουφτής.

Οι θανατικές ποινές στην Αίγυπτο υποβάλλονται σ' αυτόν τον εκπρόσωπο του ισλάμ στο Κράτος, αλλά η γνώμη του δεν είναι δεσμευτική. Το δικαστήριο μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να μετατρέψει αυτές τις ποινές, ενώ οι αποφάσεις του υπόκεινται επίσης σε έφεση.

Εκτός από τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μπαντίε, μεταξύ των 38 κατηγορουμένων είναι και το κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης Μοχάμεντ Ελ-Μπελτάγκι, καθώς και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα