Αγκάθι το μπόνους των 50 εδρών

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, πάντως, η συζήτηση μπορεί να περιστράφηκε γύρω από τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Επί τάπητος τέθηκαν και θέματα που αφορούν ευρύτερα στον εκλογικό νόμο, κάτι που ως φαίνεται αποτελεί το μεγάλο ʽαγκάθιʼ στην συμφωνία και παρουσίαση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Εκεί, η μεγάλη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι

επιθυμεί το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και όχι να αποδίδεται μόνο στο πρώτο κόμμα.

Στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πάντως, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η οποιαδήποτε αλλαγή αφορά άμεσα ή έμμεσα και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, μπορεί να συζητηθεί μόνον σε στενή συνεργασία και απόλυτη συνεννόηση με την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. «Πάντα δε υπό το πρίσμα της θεσμικής ενίσχυσης της Τ.Α και της αναγνώρισης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο σε ζητήματα δημοκρατικής συμμετοχής αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα