ΑΓΧΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Ολιγοήμερες θα είναι οι διακοπές των πολιτικών αρχηγών, καθώς η καυτή πολιτική επικαιρότητα και οι συνομιλίες με την τρόικα στα τέλη Αυγούστου δεν αφήνουν περιθώριο για ανάπαυλα πέραν της μιας εβδομάδας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, καλεσμένος στα εγκαίνια μιας έκθεσης. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κάτσει μόλις τρεις ημέρες στην Πύλο και στη συνέχεια

θα μεταβεί στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του, Γεωργίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ήδη βρίσκεται στην αγαπημένη του Σκόπελο, όπου διατηρεί σπίτι ο πεθερός του. Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε συν γυναιξί και τέκνοις στη Θεσσαλονίκη, έκανε μια στάση στη Χαλκιδική και πλέον αναπαύεται στο αγαπημένο νησί του ιδίου και της συζύγου του.

Την αγαπημένη του Ζάκυνθο θα απαρνηθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που θα περάσει την εβδομάδα του 15αύγουστου στα Τρίκαλα, το γενέθλιο τόπο του. Και οι τρεις αρχηγοί, πάντως, θα έχουν ανοιχτά τα κινητά τους τηλέφωνα και θα συνεννοούνται για όποιο κυβερνητικό θέμα προκύψει και χρήζει… διακομματικής συνεννόησης.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος θα είναι εκτός Αθηνών το πολύ ως τις 20 Αυγούστου, αφού μετά ξεκινά η κυβερνητική προετοιμασία για τα μέτρα και τις συζητήσεις με την τρόικα. Μάλιστα,ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να γυρίσει στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα από το επόμενο σαββατοκύριακο, καθώς θέλει να προετοιμαστεί για τις 22 Αυγούστου, οπότε και θα υποδεχθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του και πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εξάλλου, δύο 24ωρα μετά την επίσκεψη Γιούνκερ, ο Αντώνης Σαμαράς θα ταξιδεύει προς Παρίσι και Βερολίνο, για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα