ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παρά τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας την περίοδο 2006-2010, ο αριθμός των εργαζομένων που τα βγάζουν με πέρα με δυσκολία αυξήθηκε και έφτασε από το 18,7% στο 20,6 του συνόλου.


Η έρευνα της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis) διεξήχθη σε περίπου 1,9 εκατομμύριο εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η πλειονότητα των φτωχών εργαζόμενων απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, ή ακόμη εργάζονται ως αναπληρωτές. Το 87% είναι ταξιτζήδες, το 85,6% κομμωτές, το 81,5% εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας (81,5%)

και το 77,3% προσωπικό εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Οι επικριτές της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί αυτόν τον αιώνα η Γερμανία, όπως το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών Verdi,αποδίδουν τα παραπάνω στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας επί Σρέντερ. Όπως υποστηρίζουν, η «ατζέντα 2010» μπορεί να μείωσε τον αριθμό των ανέργων κατά δύο εκατομμύρια άτομα σε σχέση με το 2005, όμως αύξησε τις ανισότητες. Σημειώνεται ότι στη Γερμανία δεν έχει θεσπιστεί κατώτατος μισθός.

Keywords
Τυχαία Θέματα