Αυτό τo Europa League ποιος θα το πάρει;

Σεβίλλη και Μπενφίκα θα κοντραριστούν απόψε στις 21:45 (ΑΝΤ1) στο Τορίνο, για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή κούπα, το Europa League, σε έναν τελικό που μπορεί να μην έχει την αίγλη που θα ήθελαν πολλοί ή τα ονόματα που θα «τραβήξουν» κόσμο, έχει όμως την Μπενφίκα που πέρυσι έφτασε στον τελικό και το έχασε από την Τσέλσι και την Σεβίλλη που απέκλεισε με χιτσκοκικό τρόπο τη Βαλένθια στα ημιτελικά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι «αετοί» της Λισαβώνας είναι το φαβορί, ποιος όμως

μπορεί να αφήσει έξω τους Ανδαλουσιάνους που θα κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους, ειδικά όταν έφτασαν ως εδώ και δη με τον τρόπο που έφτασαν; Αξίζει να σημειωθεί πως η Σεβίλλη έχει κερδίσει το Κύπελλο UEFA (πριν αλλάξει σε Europa League) το 2006 και το 2007. Επίσης, τρίτη φορά έφτασε στον τελικό η Σεβίλλη σμε ισάριθμες παρουσίες στα ημιτελικά (2006 και 2007 οι προηγούμενες). Και τις άλλες δύο το κατέκτησε.

Τέλος, η Μπενφίκα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που φτάνει σε δεύτερο σερί τελικό από τότε που αυτός έγινε μονός (1997-98). Πρώτη ήταν η Σεβίλλη (2006 και 2007).

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Κατακτήσεις-Ομάδες:

3 φορές: Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ

2 φορές: Γκλάντμπαχ, Φέγενορντ, Γκέτεμποργκ, Πάρμα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Σεβίλλη, Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης

1 φορά: Άγιαξ, Άντερλεχτ, Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατάσαραϊ, Ίπσουιτς, Νάπολι, Αϊντχόφεν, Σάλκε, Βαλένθια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τσέλσι

Κατακτήσεις-Χώρες:

9 φορές: Ιταλία

7 φορές: Ισπανία, Αγγλία

6 φορές: Γερμανία

4 φορές: Ολλανδία

2 φορές: Σουηδία, Ρωσία, Πορτογαλία

1 φορά: Βέλγιο, Τουρκία, Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα