Αφροδίτη στον Ταύρο: Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Κριός

«Για το Δρομοκαϊτειο;» σε ακούω που ρωτάς, και σε συμπονώ. Όχι βρε κουτό! Τόσο η Αφροδίτη στον Ταύρο από την Πέμπτη, όσο κι εγώ που, σαν αστρολόγος σου, τη σιγοντάρω, πασχίζουμε να σου πούμε να ξεκουνήσεις. Αυτό το μήνα, ο στόχος των άστρων για σένα είναι να αντιληφθείς πόσο τοξικό έχει γίνει το περιβάλλον σου για σένα (ό,τι αποτελεί περιβάλλον για εσένα, τέλος πάντων: οικογένεια; γείτονες/γειτονιά; εργασία;) και να αποφασίσεις να βάλεις μπροστά τα κέρατα (του Κριού, μην ταράζεσαι) και να γκρεμίσεις τον τοίχο που σε χωρίζει από τη ζωή που θες.

Ταύρος

Τί

είναι ένας Ταύρος δίχως το ρήμα «έχω»; Και πώς φτάνει κανείς στο «έχω» αν πρώτα δεν περάσει από το «επιθυμώ» (όπως θα σου έλεγε και το διπολάκι σου ο Σκορπιός); Η Αφροδίτη από την Πέμπτη στο ζώδιό σου είναι all about desires. Είναι που είναι η Αφροδίτη για την πάρτη της, λέει και τα δικά της για χρήματα κοινά με τον/την Άλλο/η, για σκέψεις περί οικονομικών ανοιγμάτων, για μοίρασμα, στην τελική, που φτάνει πολύ πέρα από ό,τι υπάρχει σε πορτοφόλια και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δίδυμοι

Μπορείς, και πρέπει, να φτάσεις στον πυρήνα της τρελής, πολυσχιδούς σου ύπαρξης και να καταλήξεις αν το παρελθόν έχει πεθάνει όντως για σένα, κι αν μπορείς να αναλάβεις τα έξοδα καυσίμων για ένα Εγώ που ίπταται πάνω από το κεφάλι σου σαν Zeppelin. Τουλάχιστον αυτό θα ήθελε να κάνεις τόσο η Αφροδίτη στον Ταύρο όσο κι ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, στο ζώδιό σου. Θα έλεγα να μην τους χαλάσεις την καρδιά.

Καρκίνος

Τρία είναι τα όπλα του Καρκίνου: το ένστικτο, το ταλέντο στην ηθοποιία και οι δαγκάνες. Με την Αφροδίτη να κινείται στο φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου από την Πέμπτη, το παραμύθι ενδέχεται να αφορά κάποιο άτομο του πολύ στενού φιλικού σου περιβάλλοντος, και ως εκ τούτου έχει και δράκο – το φόβο σου μη χάσεις για το τίποτα μία φιλία. Αν ακούσεις και το ένστικτό σου που σου λέει να ακούς και να επεξεργάζεσαι περισσότερα από όσα λες (και να προσέχεις και σε ποιους τα λες), νομίζω πλέον πως μπορούμε να αποφύγουμε τις δαγκάνες. Και τα επιπλέον δράματα. Χάνεις βέβαια το Όσκαρ Α ανδρικού/γυναικείου αλλά δεν πειράζει, μιαν άλλη φορά!

Λέων

Μοιάζει πολύ προφανής η απάντηση στο ερώτημα «Μα γιατί, Λέοντα, πρέπει να βρίσκεσαι πάντα στο επίκεντρο;» Είναι κάτι περισσότερο από προφανής, για την ακρίβεια! Οι ιδέες σου ανθίζουν, οι συνεργασίες σου ευδοκιμούν, κι είσαι – έκπληξη!- για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο. Πόσο καλή ιδέα είναι όμως, εκεί που ένας/μία συνεργάτης/ιδα σου μιλάει για το τάδε κοινό σας project, εσύ να τον/την ακούς μόνο σε ντεσιμπέλ, και να ονειρεύεσαι ξύπνιος/α τα ακατανόμαστα; Όχι, ρωτώ, γιατί η Αφροδίτη στον Ταύρο τα κάνει κάτι τέτοια, ξέρεις, και θέλω να σε προετοιμάσω!

Παρθένος

Η Ταυρίσια Αφροδίτη σε βομβαρδίζει με ευκαιρίες όσο και με πολλαπλές επιλογές. Ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά, να μιλήσεις με παρρησία για τον εαυτό σου και να διαφημίσεις επιτέλους τη δουλειά σου – και κάνε κι έναν έλεγχο αν κάθε πρωί ξυπνάς στη ζωή που θέλεις. Αν όχι, στείλε τη ζωή αυτή που δεν σου κάνει στον αγύριστο. Ή, εναλλακτικά, στείλε εκείνους που την κάνουν τόσο χάλια. Αφροδίτη, όπως προείπαμε, αλλά και Ερμής, είναι συμμαχοί σου, κι αν θυμάσαι κι από τα Ομηρικά Έπη, όπου βάζανε αυτοί οι δύο το χεράκι τους, κάνανε αυτό που θέλανε ο κόσμος να χαλούσε. Που χαλούσε, δηλαδή, αλλά λέμε.

Ζυγός

Ξέρω πως δεν είσαι πλασμένος για τα απεχθή βάρη του κόσμου τούτου, ωστόσο είναι αναγκαίο να αντέξεις κάτω από τη μπάρα λίγο ακόμα. Η Ταυρίσια Αφροδίτη στον οίκο του σεξ και των κοινών χρημάτων με τον σημαντικό άλλο της ζωής σου, πέρα από την καλοπέραση στην οποία αρέσκεται και τα κιλάκια που ενδέχεται να σε κάνει να τσιμπίσεις, παίζει να σε βάλει σε παιχνίδια εξουσίας τα οποία δεν έχεις διαλέξει καν. Πρέπει λοιπόν να αποδείξεις πως πίσω από την ανάλαφρη περσόνα σου που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε, μπορείς πλέον να αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι χωρίς να γίνεσαι στομαχικός από τις τύψεις. Τι λες, θα τα καταφέρεις;

Σκορπιός

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο από την Πέμπτη (ο 7ος ηλιακός σου οίκος των σχέσεων και του σημαντικού άλλου), ο μήνας που ανατέλει προβλέπεται πιο ερωτικός από ο,τιδήποτε σου έχει προκύψει εδώ και καιρό. Το ότι γενικότερα δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί σου, πάντως, ξέρε ότι το οφείλεις επίσης σε αυτόν τον εντονότατα ενεργοποιημένο άξονα 1ου – 7ου οίκου, όπου εκτός από τα χρήματα παίζονται και τα προσώπατα. Κι όπως έλεγε ο αείμνηστος Χατζηχρήστος ως μπακαλόγατος «τι είναι τα χρήματα μπροστά εις τα προσώπατα». Τίποτα δεν είναι, η αλήθεια να λέγεται. Κι η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο παίζει να κάνετε και το περισσότερο (και καλύτερο) σεξ από καταβολής προβλέψεων…

Τοξότης

Η Αφροδίτη στον Ταύρο έρχεται να σου εξηγήσει το όνειρο: εκεί που είχες αποφασίσει και θεωρούσες πως καταστάλαξες σε ανθρώπους γύρω σου και στο τι ρόλο παίζουν, έρχονται τα άστρα και τα ζώδια και σου ρίχνουν τα νέα δεδομένα με τον κουβά. Τι παλιοί/ες γκόμενοι/ες επιστρέφουν…τι λεφτά περιμένεις και δεν έρχονται…Πέφτουν οι μάσκες, κι εσύ που δεν το έχεις με τη διπροσωπία, την κοινωνική προσποίηση και τον καθωσπρεπισμό, σαλτάρεις. Και κάνεις το διαχρονικό ερώτημα της rockabilly αισθητικής: «Should I stay or should I go?» Με το Δία προσεχώς στον 8ο οίκο σας των κοινών χρημάτων, των κληροδοτημάτων και της αιφνίδιας, σκοτεινής τύχης, θα έλεγα να μείνεις. ]

Αιγόκερως

Αρχικά, με την Αφροδίτη στον Ταύρο, μπορεί ο Ιούνιος να μοιάζει νεκρικά ήσυχος. Μέγα σφάλμα: πρόκειται απλά για την ηρεμία πριν την καταιγίδα, όπου η καταιγίδα δεν είναι απαραίτητα μία αρνητική παρομοίωση. Με το Δία στο παιχνίδι, μπορεί να πρόκειται κάλλιστα για καταιγίδα ευκαιριών. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιούνιος είναι μήνας για Αιγόκερους με γερά νεύρα, καθώς απαιτείται να τηρηθεί με ευλάβεια το πρωτόκολλο «βλέπε, άκου, σώπαινε». Αν είσαι παρατηρητικός, προσγειωμένος, εργατικός και επιφυλακτικός (Αιγόκερως, με μία λέξη), ο Δίας θα σε ανταμείψει με μία νέα επαγγελματική πραγματικότητα στην οποία θα είσαι ελεύθερος να ανανεωθείς δημιουργώντας.

Υδροχόος

Η Ταυρίσια Αφροδίτη λειτουργεί λιγάκι σα μεγεθυντικός φακός κάνοντας τα πάντα να φαντάζουν μεγαλύτερα από ό,τι είναι. Αυτό ισχύει τόσο για μία φθαρμένη, ήδη υπάρχουσα σχέση, όσο και για μία καινούργια, πολλά υποσχόμενη φλόγα. Έξοδος κινδύνου: Α) Αφού δεν το ‘χεις με τα συναισθήματα, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Β) Μπορείς να πεις με το χέρι στην καρδιά ότι δεν ευθύνεσαι πλήρως για τη φθορά στη σχέση σου; Σου θυμίζω ότι το Σύμπαν είναι συμπονετικό με όσους είναι ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό τους.

Ιχθείς

Ταχύρυθμα μαθήματα Αφροδίτης στον Ταύρο: 1. Πρώτα χωρίζουμε με την προηγούμενη σχέση μας, και μετά περνάμε στην επόμενη. 2. Κατάλαβε πως κάποιος σαν εσένα που μπορεί και νιώθει τόσα πολλά, μπορεί και να υποστηρίξει αυτά τα πολλά και άλλα τόσα μέσα σε μία σχέση. Το δεκαήμερο των εκπτώσεων αφ΄ενός αφορά σε υφάσματα, όχι σε σχέσεις, κι αφ΄ετέρου είναι τον Αύγουστο. 3. Η προσωπικότητά σου είναι καθηλωτική, όταν έχει σχήμα και σαφή όρια. Άσε τη θεωρία του Χάους στους αρμόδιους, και ξεκίνα, έστω και καθυστερημένα, το εποχιακό ξεσκαρτάρισμα σχέσεων και συναισθημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα