ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Μέσα στο Νοέμβριο περιμένει την εκταμίευση της δόσης του δανείου στήριξης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Μαξίμου δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή από το Eurogroup να διερευνηθούν τρόποι για την εφαρμογή της επιμήκυνσης.

Πιο αναλυτικά ο κ.Στουρνάρας

εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σχολίασε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ ως θετική.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν έχει μία καλύτερη εικόνα για το πώς θα κινηθούν τα χρονοδιαγράμματα, έπειτα και από το χθεσινό Eurogroup, απάντησε ότι σαφώς έχει καλύτερη εικόνα και πως ενημέρωσε και τους πολιτικού αρχηγούς.

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό με μεγάλη λεπτομέρεια, ενημερώσαμε τους Πολιτικούς Αρχηγούς για το τι έγινε χθες στο Eurogroup. Έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει για το εάν πιστεύει ότι η Μέρκελ μπορεί να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερη έκθεση από την τρόικα απάντησε ότι «η κ. Μέρκελ είπε να δούμε την έκθεση της τρόικα πρώτα. Βέβαια, οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος».

Για την  επιμήκυνση  δήλωσε ότι είναι κάτι που έχει ζητηθεί.

«Είναι πάνω στο τραπέζι» τόνισε και συνέχισε: «Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό».

Τέλος αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει το Νοέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα