ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας πακιστανικών εφημερίδων προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, γιατί όπως υποστηρίζουν ενσπείρεται η αντι-κυβερνητική προπαγάνδα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο Reuters, Ιχσανουντίν Ταχέρι, «πολλές πακιστανικές εφημερίδες γράφουν ότι η αφγανική κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί τον λαό και ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν καταλάβει την χώρα και δεν παρέχουν στήριξη στην εθνική ασφάλεια της  χώρας». Στο ίδιο πνεύμα

πρόσθεσε πως «κάποιες εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει λόγους των Ταλιμπάν, την στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους αναγκάσει να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, για να  επιτευχθεί η ειρήνη μετά τον 11ετή πόλεμο στην χώρα».

Ωστόσο, η απόφαση να μην κυκλοφορούν πακιστανικές εφημερίδες στο Αφγανιστάν ενδέχεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δυο χωρών, ενόσω συνεχίζονται οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί, για τους οποίους η Καμπούλ κατηγορεί τον στρατό του Πακιστάν. Από την πλευρά του το Ισλαμαμπάντ κατηγορεί την Καμπούλ ότι έχει αποτύχει να σταματήσει την δράση των αντι-κυβερνητικών, που έχουν καταφύγιο σε όλο το Αφγανιστάν. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη, από το βήμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν δήλωσε ότι «οι διπλωματικές σχέσεις με το Πακιστάν κινδυνεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα