Α. ΜΕΡΚΕΛ: ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

22:20 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Α λα Lehman Brothers 2008 αξιολογεί την κατάσταση στην Ευρωζώνη η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

 Συγκεκριμένα εκφράζει πλέον φόβους για «ντόμινο» στην ευρωζώνη η σιδηρά κυρία της Γερμανικής Καγκελαρίας. Σε στενό κύκλο συνεργατών της εκμυστηρεύτηκε ότι σε περίπτωση, που συμβεί το κακό, η Γερμανία θα έπρεπε να «παραγράψει» 62 δισ. ευρώ.

Σχετικά δε με την ελληνική έξοδο, η Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι «και το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο». Σε επίπεδο δράσεων, η Άνγκελα Μέρκελ «θα έπρεπε να σταθεροποιήσει, με μια κοινή ένωση χρέους, προβληματικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, προσθέτει το περιοδικό», αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο μαρτυρία συνεργάτη της Καγκελαρίου.

Αυτή η διαρροή έρχεται μια μέρα πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα. Στέλνοντας, όμως ένα μήνυμα «συμπαράστασης», η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι: «Θέλει σε κάθε περίπτωση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη». Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ δεν περιμένει να ακούσει τα μαντάτα από την έκθεση της τρόικας νωρίτερα από τον Νοέμβριο.

Στον σχολιασμό του, το περιοδικό αναφέρει, όμως, ότι «η καγκελάριος δεν επιθυμεί να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς δεν θεωρεί βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Keywords
Τυχαία Θέματα