WALL STREET JOURNAL: Η ΕΛΛΑΔΑ «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

«Η Μέρκελ δεν θα τραβήξει την Ελλάδα από την πρίζα» εκτιμά σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είναι η Ελλάδα καθώς βρίσκεται σε δίλημμα αν

θα θέσει σε κίνδυνο το ευρώ ή την ίδια της την κυβέρνηση

Πάντως αμερικανική εφημερίδα θεωρεί απίθανο η Γερμανίδα καγκελάριος να τραβήξει την πρίζα από την Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει η κα Μέρκελ, δεν έχει αποφασίσει ακόμα, πώς θα κρατήσει την Ελλάδα… ζωντανή.

«Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θέλουν να εμφανισθεί η Γερμανία ως η χώρα που σπρώχνει την Ελλάδα έξω από το ευρώ» αναφέρει η WSJ.

Στη γερμανική καγκελαρία πιστεύουν ότι μία ελληνική χρεοκοπία και θα κόστιζε περισσότερο ενώ ο αντίκτυπος του στις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης θα ήταν μεγαλύτερος από ότι πιστεύουν πολλοί νομικοί κύκλοι».

Παράλληλα, η εφημερίδα, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση, είναι πιθανό να χρειασθεί επιπλέον κεφάλαια για να αποφύγει τη χρεοκοπία και επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί η Αθήνα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Κάτι τέτοιο, όμως γράφει η WSJ θα πλήξει και τις οικονομίες της Ευρωζώνης και θα στείλει στις αγορές το μήνυμα ότι το ευρώ είναι αναστρέψιμο.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις αντιδράσεις που βρίσκει η Μέρκελ στο εσωτερικό της κυβέρνησης για μία πιθανή διεύρυνση της βοήθειας προς την Αθήνα και επισημαίνει ότι οι όποιες αποφάσεις της θα εξαρτηθούν από δυο εξελίξεις.

Πρώτον την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 12 Σεπτεμβρίου για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και δεύτερον την έκθεση της τρόικας επί του ελληνικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα