«Success story Νο 2» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου ο προβληματισμός είναι διάχυτος, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση μάλλον θα περάσει αβρόχοις ποσί τον σκόπελο της αξιολόγησης από την τρόικα, ενώ θεωρείται δεδομένη η στήριξη του Μαξίμου από τους δανειστές.

Η νευρικότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ενταθεί, καθώς τα νέα πολιτικά δεδομένα που δημιουργεί η στήριξη των εταίρων στην κυβέρνηση Σαμαρά,

σε συνδυασμό με την «εξάντληση» των πολιτικών επενδύσεων στην αντιμνημονιακή ρητορική, φαίνονται πια ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις. Καίτοι έως και πριν έναν μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καθαρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου πέραν του ορίου στατιστικού λάθους, πλέον το σκηνικό έχει ανατραπεί και η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται μεν της ΝΔ, ωστόσο με βραχεία κεφαλή που σε πολλές περιπτώσεις δεν φτάνει καν την μία ποσοστιαία μονάδα.

«Παραμύθι»

Τούτων δοθέντων, η κυρίαρχη εκτίμηση στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει, σε συνεργασία με τους δανειστές, το σκηνικό της εποχής του «τέλους των Μνημονίων», προκειμένου να αντέξει στη διπλή δοκιμασία των αυτοδιοικητικών και των Ευρωεκλογών και να μην διακυβευθεί η σταθερότητά της. Για τον λόγο αυτό, η Κουμουνδούρου έχει ήδη αρχίσει να καταγγέλλει πως Μαξίμου-Βρυξέλλες-Βερολίνο στήνουν το νέο «success story» και αφήνουν τα δύσκολα για μετά τις Ευρωεκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τα σχετικά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως «ετοιμάζει την νέα Μπάρμπι του success story σε συνεργασία με την Μέρκελ». Παράλληλα, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, επισήμανε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σκηνοθετεί το success story Νο 2 αντικαθιστώντας το παλιό που απέτυχε και έχοντας αυτή τη φορά φανερούς συμπαραγωγούς στο έργο της όλους τους πυλώνες του μνημονιακού συστήματος, εντός και εκτός συνόρων, με προεξέρχουσα την κυρία Μέρκελ». Παράλληλα, η Κουμουνδούρου κατήγγειλε πως «ετοιμάζουν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο μετά τις Ευρωεκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα