Sani Festival 2013, ραντεβού στο λόφο της Χαλκιδικής

Φέτος, με την ίδια ορμή των χρόνων που προηγήθηκαν και με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το πρόγραμμα του Jazz on the Hill αφιερώνεται σε σπουδαίες γυναικείες φωνές μέσω της θεματικής «Female Jazz Vocalists», που φέρνει στη σκηνή του κορυφαίες καλλιτέχνιδες του διεθνούς jazz στερεώματος, όπως η China Moses, κόρη της Dee Dee Bridgewater (12/7),

η μοναδική Cassandra Wilson (13/7) και η Madeleine Peyroux (14/7), ενώ στις 20/7 τη σκυτάλη παίρνει η Βελγίδα σεφαραδίτικης καταγωγής συνθέτρια world music Myriam Alter.

Στην ελληνική του ενότητα, πάλι, έχει προσκαλέσει καλλιτέχνες με ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα: η αισθαντική Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για το Sani Festival, που περιλαμβάνει από μεσογειακές μουσικές μέχρι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, και ο Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί τον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου, και παρουσιάζει το σημαντικό του έργο «Erotokritos in Blues & Αυτοσχεδιασμοί» σε πρώτη δημόσια εκτέλεση (3/8). Tην ενότητα κλείνουν ο Μανώλης Μητσιάς με την Αφροδίτη Μάνου και το Γιάννη Μηλιώκα, με μία συναυλία από αγαπημένα τραγούδια, ανεξίτηλα στη μνήμη, και τίτλο «Τραγούδια που αντέχουν».

Παράλληλα, ο κινηματογράφος επανακάμπτει στο πλαίσιο του Sani Festival με ένα διήμερο αφιέρωμα στις καλύτερες και διεθνώς βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Thessaloniki International Short Film Festival (15-17/8).

Και τέλος, σημαντική στιγμή του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ αποτελεί η συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον εξαίρετο μαέστρο της Αλέξανδρο Μυράτ σε ένα Gala Όπερας: αφιέρωμα στον Verdi (17/8) συνοδεία διάσημων λυρικών τραγουδιστών.

INFO: Λόφος Σάνης, Χαλκιδική. Από 12/7, έως 17/8. Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων: 21.30. Είσοδος 6 – 25 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα