«Reactivate Athens»: 101 ιδέες για την πόλη μας

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Αλφρέντο Μπρίλεμπουργκ, το Ίδρυμα Ωνάση και η επιστημονική ομάδα «Urban -Think Tank» (U-TT) σε συνεργασία με ερευνητές, φορείς και πολίτες αναζητούν λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα «Reactivate Athens» έχει ως βασική επιδίωξη τη δημιουργία 101 ιδεών, που θα ανακουφίσουν το κέντρο της πόλης από τα σημερινά της προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό, η κακή κατάσταση των κτηρίων, η απώλεια του χαρακτήρα της, κ.α.
Ο Αλφρέντο Μπρίλεμπουργκ πιστεύει

ότι η αξία μίας πόλης δεν στηρίζεται αποκλειστικά στο κεφάλαιο αλλά κυρίως στις νέες κοινωνικές αξίες, τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσουμε.

Μαζί με την επιστημονική ομάδα του «Urban -Think Tank» (U-TT), εστιάζουν στη δημιουργία νέων ιδεών για την επίλυση σύγχρονων προβλημάτων στις μεγάλες πόλεις, προτείνοντας λύσεις όπως τη χρήση των ταρατσών ως δημόσιους χώρους στο Σάο Πάολο, τη δημιουργία τελεφερίκ για τη σύνδεση του κέντρου με φτωχές περιοχές στο Καράκας ή την ανανέωση της βιομηχανικής ζώνης στην Ουτρέχτη μέσα από τη δημιουργία πολιτιστικού πάρκου, όπως γράφει το spirto.gr.

«Η Αθήνα φλέγεται για ιδέες, για την ακρίβεια για 101 ιδέες» σχολίασε σχετικά στην πρώτη παρουσίαση του εργαστηρίου «Reactivate Athens», το οποίο εγκαινίασε τη δράση του στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. «Έχουμε ανάγκη από μια νέα γενιά ανθρώπων με αστική σκέψη, για να επανα-ενεργοποιήσουμε την πόλη και να αφυπνίσουμε την πολύπλευρη ταυτότητα της Αθήνας».

Το Εργαστήρι του Urban -Think Tank Athens βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Λυκούργου στην Ομόνοια και θα αποτελέσει κέντρο συναντήσεων, εκδηλώσεων, συζητήσεων και τόπος καταγραφής ιδεών των κατοίκων του κέντρου. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή (12:00- 16:00), ανοιχτό στο κοινό, και το πρόγραμμα του πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014. (www.reactivate-athens.com υπό κατασκευή).

Keywords
Τυχαία Θέματα