NYT: «Η λάθος συνταγή για την Ελλάδα»

Στο κύριο άρθρο τους οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» κάνουν λόγο για τη «λάθος συνταγή για την Ελλάδα», η οποία καλείται να εφαρμόσει οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, που θα δυσχεράνουν κι άλλο τη ζωή των πολιτών της.

«Η χρόνια λιτότητα και η οικονομική ύφεση έχουν δηλητηριάσει την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, έχουν καταστήσει άνεργο έναν στους τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (και σχεδόν 2 στους 3 νέους), ενώ έχουν διαρρήξει το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας στη χώρα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Στο κύριο

άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αισθάνθηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να το αποδεχθεί τη συμφωνία. Συμφώνησε λοιπόν να περικόψει τους μισθούς και να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, όχι μέσω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, αλλά απολύοντας

Το να διώχνεις χιλιάδες εργαζόμενους, όταν το ποσοστό ανεργίας είναι 27% δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο για μια πραγματική μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει κατόπιν των εντολών ξένων τραπεζιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα