Mειώνει τις λειτουργικές δαπάνες της η Societe Generale

12:51 7/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Και αυτό διότι μειώθηκαν τα κέρδη της κατά 50% στα 364 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της αδύναμης εγχώριας οικονομίας και εφάπαξ επιβαρύνσεων. Οι νέες περικοπές δαπανών θα βοηθήσουν ώστε να η τράπεζα να επιτύχει το νέο στόχο για την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων 10% έως το τέλος του 2015 από 7,4% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός της Φρεντερίκ Ουντεά.

Η SocGen προχώρησε πέρυσι στην πώληση μίας σειράς επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των θυγατρικών της στην Ελλάδα

και την Αίγυπτο, για να στηρίξει τον ισολογισμό της εν όψει της τάσης αποφυγής κινδύνων από τις τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο και της ύφεσης στην Ευρωζώνης.

Η τράπεζα στρέφεται τώρα στη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βελτίωση της θέσης της στον ανταγωνισμό με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η UBS και η Deutsche Bank, οι οποίες μειώνουν τις θέσεις απασχόλησής τους.

Η διοίκησή της δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη μείωση του προσωπικού της, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters εξετάζει την περικοπή 600 έως 700 θέσεων απασχόλησης στη Γαλλία.

Τα αποτελέσματα της SocGen επλήγησαν από την αύξηση των ζημιών που κατέγραψε για μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε νοικοκυριά και από εφάπαξ επιβαρύνσεις, όπως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ από δικαστική διένεξη.

Η Credit Agricole, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των κερδών της στο πρώτο τρίμηνο κατά 51%, λόγω της ευνοϊκής σύγκρισης με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, το οποίο είχε επιβαρυνθεί με ζημιές από την παρουσία της στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα