I have a dream… Ανάπτυξη με το ζόρι!

Έχω ένα όνειρο: Να κατέθετε λέει η Κυβέρνηση –μετά από 3 ολόκληρα χρόνια σκληρής λιτότητας- ένα νομοσχέδιο με τις διαδικασίες του «κατεπείγοντος» για την ανάπτυξη: Να πολιορκούσαν έξαλλοι οι τραπεζίτες την Βουλή, ο Βόλγκφανγκ Σόιμπλε να έπαιρνε μέσα στην αγωνία τηλέφωνα τον Σαμαρά και να του επαναλάμβανε πως «Αντώνη λιτότητα είπαμε» και να απαντούσε ο δικός μας «εδώ είναι Ελλάδα».. Ο

Στουρνάρας να μην μπορεί να φτάσει στο υπουργείο στην Νίκης γιατί του φράζουν τον δρόμο λαμόγια που μέχρι τώρα γλίτωναν τον εκλιπαρούν να τους σώσει.. Και να τους λέει αγέρωχος «όχι»..

Και για όλα αυτά θα έφταιγε ένα πολύ απλό νομοσχέδιο που θα κατέθετε η Κυβέρνηση στην Βουλή με εξπρές διαδικασίες: Τι θα προέβλεπε ούτε λίγο –ούτε πολύ αυτό;

- Άρθρο πρώτο: Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (σε πρώτη φάση), θα πληρώσουν το 1/3 των φόρων που τους έχει προκύψει για φέτος και «καθαρίζουν» με την όποια υποχρέωσή τους στην Εφορία.

- Άρθρο δεύτερο: Σε αντικατάσταση των χαμένων εσόδων και επειδή δηλώνουμε ανεπαρκείς να κάνουμε εμείς την δουλειά μας, εκχωρούμε στην τρόικα, έναντι ενός νέου δανείου …τα δικαιώματα είσπραξης από τις εξής λίστες: 54.000 εμβασμάτων, Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Ολλανδίας και Σίτι Λονδίνου.

- Άρθρο 3: Επίσης εκχωρούμε στην τρόικα τα δικαιώματα είσπραξης από τους οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ .

- Άρθρο 4: Επιτρέπουμε ακόμη στην τρόικα, να εισπράξει από όσους έχουμε πιάσει κατά καιρούς να κλάνουν κομπίνες με επιστροφές ΦΠΑ, πλαστά και εικονικά τιμολόγια..και λοιπά κόλπα.

- Άρθρο 5: Οι Έλληνες τραπεζίτες να κόψουν στο μισό τις δόσεις των δανείων για την περίοδο των επόμενων 3 ετών.

- Άρθρο 6: Οι Έλληνες τραπεζίτες να κάνουν άμεσα απαιτητά ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων τα δάνεια που υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ και δεν εξυπηρετούνται.

- Άρθρο 7: Οι Έλληνες τραπεζίτες να χορηγήσουν νέα δάνεια με λελογισμένες διαδικασίες στους μέχρι χθες συνεπής πελάτες τους, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν τις υποχρεώσεις τους και να έχουν διαθέσιμο εισόδημα.

Αλλά είπαμε: I have a dream…

Keywords
Τυχαία Θέματα