H Ferrari των 14,3 εκατ. δολαρίων!

Μία Ferrari δεν χάνει ποτέ την αξία της, ίσα – ίσα μάλιστα που γίνεται ακριβότερη όσο μεγαλώνει! Αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά σε δημοπρασία των οίκων Sotheby’s και RM Auctions, που έγινε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Εκεί πωλήθηκε μία Ferrari 250 LM του 1964 στην τιμή των 14,3 εκατ. δολαρίων (περίπου 10,6 εκατ. ευρώ). Πρόκειτα μάλιστα για το υψηλότερο ποσό που πληρώθηκε

ποτέ για ένα τέτοιο μοντέλο.

Η συγκεκριμένη Ferrari είχε λάβει στο παρελθόν μέρος σε πολλούς αγώνες, όπως τις 24 Ωρες του Λε Μαν και στο Σέμπρινγκ των ΗΠΑ, μάλιστα είχε πετύχει και μία νίκη. Γιαυτό και στις δύο μπροστινές πόρτες της υπήρχε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής 34.

Η κατακόκκινη Ferrari ήταν το κερασάκι στην τούρτα της δημοπρασίας, όπου πωλήθηκαν 31 αυτοκίνητα και επτά μοτοσικλέτες. Ανάμεσά τους ξεχώριζε ένα Talbot-Lago T150-C SS Teardrop Cabriolet του 1938, για το οποίο προσφέρθηκαν 7,1 εκατ. δολάρια. Υπήρχε επίσης ένα μοντέλο Stutz A ηλικίας 101 ετών, ενώ μέσα σε δύο ώρες άλλαξαν χέρια κλασικά μοντέλα συνολικής αξίας 62,8 εκατ. δολαρίων!

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα