Ferrari ενός «ίππου»

Μία τέτοια Ferrari θα την έκαναν εικόνισμα η Greenpeace και το κίνημα των Πρασίνων. Το μοντέλο Fahrradi Farfalla FFX μοιάζει μεν πάρα πολύ με τη Ferrari Enzo, κινείται όμως με πεντάλ σε ρυθμούς χελώνας. Κατά τα άλλα εφοδιάζεται κανονικά με ένα αμάξωμα με σέξι αναλογίες, φωτιστικά LED και είναι βαμμένη στο κλασικό κόκκινο χρώμα Rosso της Σκουντερία.

Ουσιαστικά

πρόκειται για μία διακωμώδηση των super cars και της τάσης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για ολοένα δυνατότερους κινητήρες με περισσότερους ίππους. Το όχημα κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη Χάνες Λάνγκεντερ και έλαβε άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας στην Αυστρία.

Στις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές του στο Λιντς της Αυστρίας τράβηξε τη γενική προσοχή, ενώ οδηγός και συνοδηγός παίρνουν θέση σε μικρά καθίσματα στο κόκπιτ και…κάνουν δυνατά πεντάλ. Όποιος δει πάντως το αυτοκίνητο από μακριά και δεν υποψιαστεί από την αθόρυβη λειτουργία του, θα πιστέψει εύκολα, ότι πρόκειται για μία κατακόκκινη Ferrari.

Για τον Λάνγκεντερ δεν αποτελεί το ποδοκίνητο όχημα μία απλή κόπια, αλλά την απαρχή ενός μελλοντικού κορυφαίου μοντέλου μίας υπάρχουσας μάρκας. Μπορεί κάποιοι απλά να χαμογελούν, όμως το Fahrradi Farfalla FFX είναι σε τελική ανάλυση αρκετά πιο γρήγορο από έναν πεζό, εφόσον κάθονται στο εσωτερικό του φιλότιμοι επιβάτες με μυώδεις γάμπες.

Ο Αυστριακός φρόντισε να κάνει τη χρήση του οχήματος χωρίς κινητήρα ευκολότερη και ανετότερη επιλέγοντας τις κατάλληλες ταχύτητες στο σαζμάν του. Και βέβαια το δημιούργημά του αποζημιώνει με πλήρη αποχή από τα βενζινάδικα.

Η Ferrari αντιμετώπισε την περίπτωση του Fahrradi Farfalla FFX με αρκετή δόση χιούμορ και δεν κινήθηκε εναντίον του εμπνευστή του νομικά. Κάτι διόλου αυτονόητο, καθώς η ιταλική μάρκα κυνηγά αλύπητα όσους αντιγράφουν τα προϊόντα της.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα