Μείωση αμοιβών για τα ανώτερα στελέχη

Τη μείωση των αμοιβών τους αποφάσισαν τα ανώτερα στελέχη της Eurobank, μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρήστου Μεγάλου. Οι αμοιβές του κ. Μεγάλου θα μειωθούν κατά 17% ενώ κλιμακωτές θα είναι οι μειώσεις και στα άλλα ανώτερα στελέχη της τράπεζας.

Η περικοπή των αμοιβών αφορά Γενικούς Διευθυντές, μέλη της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Eurobank

καθώς και ορισμένα άλλα ανώτατα στελέχη της τράπεζας και θυγατρικών εταιρειών.

Όπως σημειώνουν πηγές της τράπεζας η κίνηση αυτή, πέραν της μείωσης του κόστους, αποτυπώνει την δέσμευση και της εμπιστοσύνη των ανώτατων στελεχών της διοίκησης στις προοπτικές και τη μελλοντική πορεία της Eurobank. Η μείωση των αμοιβών της διοίκησης δεν συνδέεται με τη γενικότερη πολιτική του ομίλου για τις αμοιβές του προσωπικού. Για την κίνηση αυτή έχουν ενημερωθεί τόσο το ΤΧΣ, ως κύριος μέτοχος της Eurobank, όσο και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ολοκλήρωσε πρόσφατα την εθελουσία έξοδο 1.073 εργαζομένων, από την οποία προκύπτει ετήσια μείωση του λειτουργικού κόστους του Ομίλου κατά περίπου 61 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 14% του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα