Eurobank: Καθαρά κέρδη 375 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Οι δραστηριότητες στο εξωτερικό είχαν θετική συνεισφορά, καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι τριμήνων και διαμορφώθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ.

Η άμεση και πλήρης ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά 5,8 δισ. ευρώ αποκαθιστά την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας με pro-forma δείκτη βασικών κυρίων κεφαλαίων 9,5% .

Σε δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος

της τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούργιας πορείας για την Τράπεζα και συμπίπτει με ενθαρρυντικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία οι οποίες συνδέονται με τη σημαντική πρόοδο στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη συνακόλουθη εμφανή βελτίωση του διεθνούς κλίματος προς τη χώρα μας.

«Με εξασφαλισμένη πλέον την κεφαλαιακή της βάση, η Eurobank, ως συστημικός τραπεζικός πυλώνας, είναι σε θέση να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αναλογεί στην εν εξελίξει στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στοχεύοντας παράλληλα στη γρήγορη επιστροφή της στις αγορές και στην άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων. Αξιοποιώντας την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας και τους ισχυρούς δεσμούς με τους πελάτες μας, εστιάζουμε στη χρηματοδότηση της οικονομίας, μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της υγιούς, εξωστρεφούς και διεθνώς ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί κλειδί για την έξοδο της χώρας από την κρίση», αναφέρει ο κ. Νανόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα