CAVO D’ ORO ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΛΟΚΑΡΝΟ

Η ταινία μικρού μήκους «Cavo d’ Oro» του Σιαμάκ Ετεμάντη στο Διαγωνιστικό Τμήμα- Pardi di Domani του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λοκάρνο.

Της Χαράς Ιωάννου

Ένας άνδρας, μια γυναίκα, μια βάρκα και η θάλασσα. Το «Cavo d’ Oro», γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο άγριο φυσικό τοπίο της Νότιας Εύβοιας, είναι μια ιστορία για τον έρωτα, το φόβο και τη μοναξιά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μικρού μήκους – Pardi di Domani – του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (1-11 Αυγούστου) κάνει η ταινία Cavo d’ Oro του Σιαμάκ Ετεμάντη.

Η

πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη, 8 Αυγούστου στην αίθουσα La Sala. Το Διαγωνιστικό Τμήμα περιλαμβάνει 28 ταινίες μικρού μήκους από 25 χώρες, και διανέμει τρία βραβεία: Pardino d’oro στην πρώτη ταινία, Pardino d’argento στην δεύτερη ταινία, και Locarno short film nominee for the European Film Awards είναι η ταινία που επιλέγεται από το φεστιβάλ για συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Κυριάκος Χατζηϊωάννου και η Έλενα Μεγγρέλη. Σενάριο – σκηνοθεσία: Σιαμάκ Ετεμάντη, διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος, μουσική: Drog_A_Tek, μοντάζ Πάνος Βουτσαράς, Σκηνικά – κοστούμια Μαγιού Τρικαριώτη, Ηχος: Άρης Λουζιώτης. Παραγωγοί: Σιαμάκ Ετεμάντη, Ελίνα Φέσσα. Συνεργάτες παραγωγοί: Γιώργος Τσούργιαννης, Σύλλας Τζουμέρκας. Παραγωγή: Guanaco, Σ. Ετεμάντη, ΕΡΤ και Horsefly με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα