«Alba Dorata» το ιταλικό παρακλάδι της «Χρυσής Αυγής»

Η πληροφορία που μετέδωσε το Huffingtonpost.it προκάλεσε αίσθηση και ακολούθησε και ρεπορτάζ  της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Uno.

«Με εκστρατεία εγγραφών μέσω Twitter, Facebook και με ειδικό ιστότοπο, τις ώρες αυτές, παρουσιάσθηκε επίσημα ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος», γράφει ο δημοσιογράφος Μάρκο Πάσκουα στο Huffingtonpost.it.

Σύμφωνα

με όσα έγιναν γνωστά, η οργάνωση ιδρύθηκε από τον 44χρονο ακροδεξιό Ιταλό  Αλεσάντρο Γκαρντόσι από την Τεργέστη, χωρίς ωστόσο να γίνεται  αναφορά στην συμμετοχή Ελλήνων.

Ο  Γκαρντόσι έχει ιστορικό συμμετοχής σε ακροδεξιές οργανώσεις καθώς  είχε εκλεγεί γραμματέας της ακροδεξιάς δύναμης Forza Nuova στην περιοχή της Τεργέστης. Ως σήμερα, οι εγγραφές φέρονται να έχουν φτάσει τις οκτακόσιες.

Στα προγραμματικά της σημεία, όπως τονίστηκε και στην εκπομπή του Rai Uno, η “Αlba Dorata” προβάλλει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, στο ευρώ, στο τραπεζικό σύστημα και την αρνητική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Επίσης ζητούν, την επιστροφή στη λιρέτα και την άμεση απέλαση των ξένων κρατουμένων από τις ιταλικές φυλακές, ενώ εξυμνούν τον Ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Όσον αφορά τον Γκαρντόσι, αυτός σύμφωνα με τη Huffingtonpost, χαρακτηρίζεται  από ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο μοιάζουν εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η όλη πρωτοβουλία θα περιορισθεί στην περιοχή της Τεργέστης ή εννοεί να προσπαθήσει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ιταλία.

Σημειώνεται ότι τα  ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο κοινωνικός ιστός Facebook, αποφάσισε να διαγράψει την σελίδα της Alba Dorata και των μελών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα